Portfolio

Portfolio

Bij Design & Innovation krijg je geen proefwerken, maar bouw je een portfolio op om te laten zien wat je kunt. Dit portfolio bouw je al op vanaf je eerste lessen D&I. Door al je werk te bewaren. Je gemaakte werk staat allemaal op jouw eigen deel van de Z-schijf in het juiste mapje; Portfolio.

De opdrachten in je portfolio moeten er geordend uit zien. Dit betekent dat ze op volgorde moeten staan van competentie. Hiervoor moet je op de volgende manier je bestanden inleveren: Competentie Software Nummer Jouw Naam klas. De eerste opdracht van Photoshop gaat er dan als volgt uitzien: Media Photoshop B1 Karel Baltussen 3M. Deze naam geef je zowel aan het programma=bestand, als aan de jpg/png.

Als je een opdracht gemaakt hebt, sla je deze op in de bestandsvorm waarin je gewerkt hebt, bijvoorbeeld in Photoshop in een .psd-bestand. En je slaat je opdracht op als afbeelding in een .jpg, .JPEG, of .png-formaat. Daarmee maak je een afbeelding van je werk, die je ook in je finish-opdracht moet plaatsen.

Als laatste moet er verslaglegging van wat je gaat doen en gedaan hebt in je portfolio, daarvoor gebruiken we reflectieverslagen in de vorm van start en finish opdrachten.

Start/finish formulieren: klik hier

Al je opdrachten heb je zo in het mapje portfolio op de computer op school. Maar om te zorgen voor een backup, stuur je de start-opdracht aan het begin van je blok naar je docent. Iedere keer als je een opdracht af hebt stuur je die op, samen met de afbeelding. En als je klaar bent stuur je de finish-opdracht. Het mailadres is: DenIBoxmeer@elzendaalcollege.nl.