Codecademy

codecademy Leer praten met een computer!

 

Een website maken. Dat kan tegenwoordig op verschillende manieren. Je maakt gebruik van software zoals WordPress, Fireworks of Dreamweaver. Je hoeft dan zelf bijna niets meer te programmeren.

Echter, wil je een site maken die je helemaal zelf hebt ontworpen, dan moet je leren programmeren. Je moet de taal leren waarmee een computer communiceert.css

Om deze taal te leren, maken we gebruik van Codecademy. Dit is een Amerikaans programma dat je gratis mag gebruiken. Dus ook thuis kun je hier mee aan de slag. De cursussen zijn in het Engels. Hier moet je misschien even aan wennen, maar het niveau is prima. In Google Chrome kun je de pagina’s ook laten vertalen, maar zorg wel dat je de codes in het Engels gebruikt. Codecademy is geschikt voor beginnende en gevorderde programmeurs.

HTML

We gaan starten met het bouwen van een website met de computertaal HTML en de opmaak of lay-out taal CSS. Daarna kun je dieper in HTML en CSS duiken, maar je kunt ook kiezen voor andere talen met andere doelen, zoals SQL.

 ____________________________________________________________

Stap 1

Ga naar www.codecademy.com en maak een account aan (klik op sign up).

Als je het onderstaande scherm krijgt moet je dit via < back wegklikken en klik op het gele balkje onderaan.

Stap 2

Klik op je eerste keuze Make a Website om te starten.

Het gaat er niet om hoe snel je werkt. Het gaat  er om wat je leert en om in je start/finish-verslag  te kunnen aangeven hoever je bent gekomen, wat er gelukt is en wat of waarom iets tegenviel.

 

Stap 3

Ben je klaar met je cursus? Dan klik je linksboven op het logo van Codecademy en dan krijg je onderstaande pagina met jouw naam en de gedane cursus en 100%. Maak met het knipprogramma hiervan een png, die je samen met het start/finish-verslag opstuurt naar je docent.

Stap 4

Gebruik jouw taal nu om iets te maken. Je kunt daarvoor het basisprogramma aanpassen, dus de code uit het programma gebruiken om je eigen draai er aan te geven, maar ook iets heel nieuws maken. Je programma kun je dan, bijvoorbeeld, schrijven in repl.it, zodat je ook het resultaat ziet. Hier kun je ook weer een schermafbeelding van maken.

Punten:

Punten zijn afhankelijk van de gekozen cursus en uitkomsten.

 


Beginners cursussen

De onderstaande cursussen bestaan allemaal uit een aantal hoofdstukjes. Maak niet overal maar 1 hoofdstukje van, maar kies een onderdeel, dat je leuk of interessant lijkt, en maak dan meerdere hoofdstukjes van dat onderdeel.