SketchUp

imagesGa aan de slag als architect en ontwerp jouw eigen huis! Ga als interieurontwerper aan de slag of maak een mooi ontwerp om later te printen met de 3D printer! Ga aan de slag met SketchUp, een computerprogramma waarmee in 3D kan worden getekend.

Start met opdracht B1


Startopdrachten

De video’s uit deze lessen hebben niet allemaal dezelfde Sketchup versie die wij gebruiken, maar met een beetje zoeken moet je hier wel uitkomen.

B1: Introductie en les 1 met SketchUp

B2: Een simpel huisje tekenen

De volgende opdracht bestaat uit een heel aantal video’s waarin je steeds verder gaat. Na iedere video (behalve de inleiding) sla je de tekening onder een andere naam op bijv. 3D Sketchup B3-2 en dan de volgende 3D Sketchup B3-3, enz.

B3: Project ruimte

In de volgende twee video’s wordt uitgelegd wat groepen en componenten zijn. Bekijk eerst de video over groepen en daarna de video over groepen en componenten. Teken de blokjes na en maak daar net als in de video groepen en componenten van. Als je dat is gelukt maak dan eens de tafel zoals die hierboven is afgebeeld na. Gebruik voor de onderdelen componenten en voor de hele tafel een groep.

B4: Groepen en componenten

Van je werk kun je ook een animatie maken door via een aantal scenes van een tekening van jouw een filmpje te maken. Gebruik een opdracht die je hebt gemaakt om een video te maken die alle kanten van je resultaat te laten zien.

B5: Animatie maken van een SketchUp tekening

B10: Tutorials van het web


 Gevorderden niveau

G1: Sleutelhanger

G2: Voorwerp in losse delen

G3: Binnenhuisarchitect, studentenkamer

G4: Meubeldesign

G5: Architect, ontwerp een villa

Sketchup thuis downloaden? Klik dan hier!!