Processing

Programmeren met Processing. 

Processing is opensourcesoftware . Het biedt de mogelijkheid aan kunstenaars, ontwerpers, studenten en hobbyisten om de fundamenten van het programmeren binnen een visuele context te leren.

Processing is een uitbreiding van Java, waardoor dit vaak vereenvoudigd worden ondersteund. Programma’s worden geëxporteerd naar een schermpje, waarop je kunt zien wat je hebt gedaan.

Het programma is gemaakt om als opensource-alternatief te dienen voor vergelijkbare commerciële softwarepakketten.

Processing wordt onder andere gebruikt voor Arduino-microcontrollers.


Basis instructie:

Ga je voor de eerste keer aan de slag met Processing? Geen probleem, volg goed de instructies in de tutorial. Je moet eerst het programma downloaden en in een apart mapje zetten op de Z-schijf. Plaats deze in de map Programmeren & Webdesign.

Onderstaande lessenreeks laat je zien hoe je snel aan de slag kunt. Per opdracht ga je verder naar het maken van een eerste game. Maar je leert ook andere mogelijkheden van het programma. Bij iedere stap staan twee opdrachten waaruit je kunt kiezen. De een is meer nadoen en aanpassen, de ander is zelf dingen veranderen in het programma. Als je de opdrachten wil doen waarbij je meer in het programma duikt, dan is het handig om ook de bijgevoegde achtergrond informatie te lezen.

Klik op onderstaande afbeelding om te starten.

 


Vervolgopdrachten.