Dreamweaver

Dreamweawer: Werken met HTML en CSSshowposter

Met het programma Dreamweaver ga je achter de schermen van een website kijken en er zelf een opbouwen.

Wat is een website?

Een website is een verzameling samenhangende webpagina’s met gegevens, zoals tekst, afbeeldingen of video’s, die opgeslagen worden of in het gebruikte jargon ‘gehost’ (= letterlijk: ‘geherbergd, onderdak geboden’) worden. De website is vervolgens op één of meer webservers gezet en is (meestal) opvraagbaar gemaakt via internet. Het woorddeel web in website verwijst naar het wereldwijd web en het Engelse site betekent plek. Een website wordt ook wel aangeduid met het Engelstalige leenwoord site, dat in het Nederlands is aanvaard.

Er zijn meerder manieren op je eigen website te maken. Er zijn veel apps, zoals WordPress, die je kunt gebruiken. Door middel van thema’s (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina’s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaardvormgeving die WordPress levert. Ook zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen. Je hoeft dus eigenlijk niet je eigen site te maken. Je gaat je een site of blog beheren die al voor je is gemaakt.


Beginnersniveau

Dreamweaver B1-B3: HTML

Dreamweaver B4-B6: CSS


Gevorderden

Verder werken met Dreamweaver?

Gebruik de onderstaande lestutorials om het programma nog beter te leren kennen. Wil je je verder verdiepen in deze materie, dan kun je zelf je opdracht maken. Stel een aantal acceptatiecriteria samen, die nog niet in de B1 t/m B6 opdrachten zijn behandeld.

Start hier met deze online lessen van Adobe.