WordPress – Startblog B1

WordPress – Startblog B1

 

Voordat je gaat beginnen aan een opdracht moet je eerst een blogbericht schrijven over de opdracht die je gaat maken. Wat er allemaal in dit bericht moet staan staat omschreven in de acceptatie criteria van deze startblog opdrachten.

Deze pagina is geeft aan op welke manier je beoordelingspunten kunt krijgen voor het digitaal presenteren via WordPress. Hieronder staat de opdracht omschreven. Lees goed wat je moet doen en voor de acties uit in de juiste volgorde.

Voor het eerste start blogbericht gebruik je de acceptatie criteria van B1, Wil je in de toekomst meer punten verdienen voor het onderdeel Bloggen gebruik dan de acceptatie criteria van B2 en G1.

 

Voorkennis:

Om deze opdracht uit te kunnen voeren heb je geen voorkennis nodig. Je kunt direct starten.

 

Tijd voor deze opdracht:

50 minuten

 

Acceptatie criteria:

 • Aanmaken WordPress pagina
 • Voor- en achternaam moeten in jouw WordPress gebruikersnaam staan.
 • WordPress pagina koppelen aan Progress
 • Korte omschrijving maken van de opdracht.
  wat ga je doen en hoe ziet het verwachte eindresultaat eruit?
 • Maakt een planning voor deze opdracht. Hierin geef je aan wanneer je verwacht dat de (sub)opdrachten klaar zijn.

 

Beoordelingspunten:

1 punt

 

Opdracht:

 1. Om te beginnen ga je eerst jouw eigen WordPress pagina aanmaken. Ga hiervoor naar www.wordpress.com.
 2. Op de homepage van WordPress klik op “aan de slag”.Doorloop de stappen die je tegenkomt. Je zult op een gegeven moment een gebruikersnaam moeten kiezen. Deze gebruikersnaam moet minimaal bestaan uit jouw voor- en achternaam.
  Bijvoorbeeld robperree.wordpress.com.LET OP! je hoeft alleen maar in te vullen wat er voor .wordpress.com staat. In het voorbeel hierboven dus alleen robperree.
 3. Ga naar Progress en voor jouw gekozen gebruikersnaam in. Ook nu weer alleen het gedeelte dat voor .wordpress.com staat.
 4. Schrijf nu een blogbericht waarin je een korte omschrijving geeft van de opdracht die je gaat maken. Vertel wat je gaat doen en hoe het eindresultaat eruit komt te zien.