Technisch tekenen BCAD

cadcollege

Docent: Karel te Lintel Hekkert


In deze cursus maak je kennis met technisch tekenen, waar ontwerpers als architecten en machinebouwers ook mee werken. In de leerlingenversie leer je de opzet van een technisch tekenprogramma, zodat je programma’s als Autocad, dat ze in bedrijven gebruiken ook snapt. Via een het trainingsprogramma TCAD en extra oefeningen om te leren wat je nog meer met het programma kan, ga je naar je eigen tekeningen toe. Voorbeeldtekeningen of tekeningen van dingen die je zelf wil tekenen.

Als Definition Of Done (DOD) zou je kunnen vermelden:

  • Ik plaats symbolen in een tekening.
  • Ik gebruik de verschillende manieren om lijnen te zetten.
  • Ik voeg verschillende figuren toe aan een tekening.
  • Ik pas in mijn tekening de gewenste veranderingen aan.
  • Ik voeg bematingen toe aan mijn tekeningen.
  • Ik gebruik verschillende coördinatensoorten om mijn tekeningen te volmaken.

De eerste stappen op weg naar technisch tekenaar maak je via het programma TCAD van CADcollege, dit staat op de computer bij de programma’s.

Start via het icoontje op je bureaublad TCAD 5.3 of zoek via start –> alle programma’s.


Extra oefeningen in BCAD:

1

2

3

4

5

6


Tekeningen:

tekening1 tek2 tek3 tek4 tek5