PTA-toets 202 App design

Ter afronding van deze periode, waarin er gewerkt is aan het project met de reclamecampagne en de knoppencursus InDesign, maken we een presentatie in de vorm van een app. Dit Doen we in het programma Adobe Xd.

In de cursus van het programma Adobe Xd ga je in 4 stappen naar een presentatie van een app. Volg de uitleg in de onderstaande video’s en maak daar je eigen appdesign en inhoud van.

  1. Het maken van het beginscherm

Bedenk hoe jouw beginscherm er ongeveer uit zal moeten zien en maak een schetsje. Wat moet er allemaal op komen, zodat duidelijk is waarover het gaat, dus in ieder geval dat het een PTA 202 is en zet ook jouw naam ergens in het beginscherm.

Maak daarna je beginscherm aan de hand van onderstaande tutorial.

https://youtu.be/7Bl4eF3l1ig

  1. Het toevoegen van de achterliggende schermen

Achter jouw beginscherm zitten de schermen waar je wil laten zien waarover de app gaat. Daarvoor gebruik je alle afbeeldingen die je gemaakt hebt in InDesign en de producten voor het project, zodat je die kunt toevoegen op het moment dat je zover bent.

Denk goed na over de verdeling van je onderwerpen. Een voorbeeld zou zijn; eerst een verdeling in InDesign, Project en de zelfreflectie (zie finishopdracht). Daarna wordt het project weer opgedeeld in de stappen die genomen zijn tijdens het project (bedrijfsbezoek, opdrachten ABCD, pitch, eindproducten, presentatie). Dit kun je ook doen bij InDesign (opdrachten die je hebt gemaakt) en bij de zelfreflectie Zelf en team).

Je app heeft dus in ieder geval 3 delen:

  1. Indesign
  2. Het project van Anytime fitness
  3. De zelfreflectie

Volg onderstaande tutorial weer om jouw idee uit te werken.

https://youtu.be/O-G-YCBb2Fo

  1. Het maken van de verbindingen tussen de schermen

Losse schermen hebben natuurlijk geen zin, dus moet je ze slim verbinden. Dat gaan we in de volgende tutorial uitleggen.

https://youtu.be/4owNwzBvSlQ

  1. Het beveiligen van je app (deze hoeft niet mag wel)

Als je een app maakt wil je natuurlijk niet dat iedereen daarin kan kijken. Daarom zouden we er een inlogcode op kunnen zetten. In de onderstaande video gaan we dit uitleggen.

https://youtu.be/J1Q3-mBq36s

  1. Het publiceren van je app

Als je jouw app gemaakt hebt, is het handig om deze door anderen eerst uit te laten proberen. Iets wat je zelf hebt gemaakt is altijd lastig door jezelf te controleren. Als jij weet wat er staat is het lastig in te schatten of een ander het ook kan lezen, qua kleur, lettergrootte, duidelijkheid van de tekst. Maar ook hoe je door je app navigeert. Hoe je dat doet staat in onderstaande tutorial.

https://youtu.be/1a910UyvL00