Flex Lab en Atelier Premiere Pro video maken

Voor de opdracht ‘werken met een opdracht gever’, ga je een video maken over Flex Lab en Atelier. Hierin moet duidelijk worden wat het Flex uur inhoud, dus wat de leerlingen kunnen gaan doen. Dit moeten mentoren aan het begin van het jaar kunnen laten zien, aan de leerlingen die een keuze moeten gaan maken bij welk flex uur ze zich in willen gaan schrijven.

De stappen voor het maken van een video:

  1. Brainstorm over wat je doel is van je video en over wat je wilt laten zien.
  2. Bekijk eventueel andere filmpjes voor het opdoen van ideeën.
  3. Maak een storyboard (zie uitleg hieronder) om duidelijk te hebben wat je in je film wilt. Voeg dit storyboard in je ontwerpcirkel document.
  4. Er zijn bestaande filmpjes over D&I, waarvan je misschien al onderdelen kunt gebruiken. Bekijk deze.
  5. Film de shots die je nodig hebt. Mocht hierin gepraat moeten worden, bedenk dan van tevoren wat er gezegd moet worden (script).
  6. Upload alle shots naar de computer.
  7. Monteer het filmpje aan elkaar met Premiero Pro. Kijk hier voor een uitleg.

Wat is een storyboard?

Doordat je een visueel verhaal vertelt, heb jij de verantwoordelijkheid naar je publiek toe, wat zij wel en wat ze niet zien. In een simpele motion graphic bekijk je iets meestal vanuit 1 punt, je basisshot is dus erg belangrijk. Maar ook binnen een vaste opzet kun je bewegen met je scene, op en neer, heen en weer, in- en uitzoomen. Om dit proces te stroomlijnen gebruiken we een storyboard.

In de onderstaande video krijg je wat uitleg over het maken van een stoaryboard.