Flex Lab en Atelier Formulier of poster ontwerpen

Voor de opdracht ‘werken met een opdracht gever’ is er een soort formulier of poster o.i.d. nodig over het Flex uur Lab en Atelier. Hiermee bedenken leerlingen een doel waar ze aan willen werken tijdens het Flex uur Lab en Atelier. Er is al door enkele docenten hierover gebrainstormd en een versie van een formulier gemaakt. Klik hier om die versie te bekijken. Maar het kan vast beter! Aan jou de taak iets beters/anders te bedenken. School wilt graag iets wat:

  • Duidelijk is.
  • Gemakkelijk in te vullen is voor leerlingen.
  • Leerlingen wel echt laat nadenken over hun doel tijdens de les.
  • Iets wat mentoren (die het Flex Lab en Atelier niet geven) gemakkelijk uit kunnen leggen en in kunnen laten vullen.
  • Ook een stappenplan en reflectie bevat.
Wat ga je maken?

Je moet hiervoor dus al goed nadenken over wat je wilt maken, hoe het gebruikt moet worden door de leerlingen, maar ook waarmee je het wilt maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen werken in Photoshop of InDesign of een ander programma. Denk goed na over wat voor een soort programma het beste bij jouw idee past.

Leerlingen moeten ergens opschrijven/registreren wat hun doel is, maar ook hun stappenplan en reflectie. Bij een formulier is het meestal wel duidelijk dat daarop iets ingevuld moet worden. Mocht je voor een poster kiezen, waar noteren de leerlingen dan wat hun doel is, hun stappenplan en reflectie? Denk daar dus goed over na en wees creatief!

Iets ontwerpen in Photoshop 

Iets ontwerpen in InDesign

Adobe_InDesign_icon