Filmen van een vlog

Video Filmen Vlog

Jezelf voorstellen met het Vlog-greenscreen

Binnen het vak D&I is het van belang om naar jezelf te kijken. Het vak is bedoeld om te ontdekken waar je belangstellingen liggen, wat je leuk vindt of waar je goed in bent. Omdat het ontdekken wat je leuk vindt natuurlijk ook te maken heeft met wat je nu leuk vindt en waar je goed in bent, beginnen we met een voorstelrondje.

Vooruitkijken, via de startopdrachten, en terugkijken, via de finishopdrachten, hoort bij het vak D&I. Dit gaan we heel vaak doen. Zo krijg je goed beeld van jezelf en hopen we dat je een goede keuze maakt voor je vervolgstudie.

Als je er niet uitkomt 8kun je een (Engelstalige) handleiding downloaden via de link: http://www.easypix.info/download-manuals/download/mystudio/

Wat moet je doen?

  1. Voorbereiding: Zorg dat je een tekst maakt, waarin je jezelf voorstelt.

Denk aan je naam en klas, je hobby’s, weet je al iets van computers, wat zijn je sterke kanten en wat zijn je valkuilen bij het werken op school. Maak een tekst van ongeveer 30 seconde.

  1. Je vlog-opstelling klaarzetten

Je moet ervoor zorgen dat je een greenscreen ophangt, zo dat je alles wat je op wil nemen omringd wordt door dit doek. Plaats de standaard met het licht en de mobielklem zo, dat het greenscreen de hele achtergrond van je opname vult.

Je moet de lamp zo instellen, dat deze niet te fel staat en ook niet te zacht. Ook moet je de lamp niet te recht in je gezicht plaatsen, want dan krijg je overbelichte beelden.

  1. Sluit de microfoon aan

Je hebt een ontvanger voor in je telefoon en een zender. Sluit deze aan zodat je geluid duidelijk is. Let op welke adapter je hiervoor moet gebruiken; Androide of Apple. Bij Apple moet je in ieder geval van Bluetooth gebruik maken.

  1. Zoek een achtergrond in de Chromavid-app

Installeer de Chromavid-app op je mobiel, via de Playstore of App Store. Richt je mobiel op de greenscreen. Selecteer dan je achtergrond.

  1. Plaats je telefoon

Plaats je mobiel in de houder, waarbij je filmt in landscape. Dit doen we omdat we later als we met videoprogramma’s werken beelden in de breedte gaan gebruiken.

  1. Maak 2 video’s

Je gaat nu twee video’s maken. De eerste met de Chromavid achtergrond. Deze gebruik je als eerste opdracht om je voor te stellen en kun je in je startopdracht toevoegen. De tweede video maak je met een groene achtergrond. Deze gebruiken we later bij de videobewerkingsopdracht.

  1. Plaats je vlog in je Portfolio

Als je je video’s hebt gemaakt, sla ze dan op in je documenten in de map Portfolio en daar weer in een mapje filmopnamen.

Stuur je video naar je docent, zodat deze het ook in je examen portfolio kan zetten.