Dreamweaver

Wat is een website?showposter

Een website is een verzameling samenhangende webpagina’s met gegevens, zoals tekst, afbeeldingen of video’s, die opgeslagen worden of in het gebruikte jargon ‘gehost’ (= letterlijk: ‘geherbergd, onderdak geboden’) worden. De website is vervolgens op één of meer webservers gezet en is (meestal) opvraagbaar gemaakt via internet. Het woorddeel web in website verwijst naar het wereldwijd web en het Engelse site betekent plek. Een website wordt ook wel aangeduid met het Engelstalige leenwoord site, dat in het Nederlands is aanvaard.

 

Er zijn meerder manieren op je eigen website te maken. Er zijn veel apps, zoals WordPress, die je kunt gebruiken. Door middel van thema’s (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina’s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaardvormgeving die WordPress levert. Ook zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen. Je hoeft dus eigenlijk niet je eigen site te maken. Je gaat je een site of blog beheren die al voor je is gemaakt.

 

Je eigen site maken

Dat kan op verschillen de manieren. Je hebt daar geen dure software voor nodig. Met alleen het kladblok (standaard in Windows) kun je een simpele site maken. Je moet dan wel de juiste programmeertaal beheersen. Denk hierbij aan HTML en CSS. Wil je hiermee aan de slag dan moet je starten met Codecademy.

Een andere optie is Dreamweaver. Dit is een WYSIWYG (What You See Is What You Get) applicatie. Met minimale technische kennis kun je toch al je eigen website ontwerpen.

 

 

Gebruik de onderstaande lestutorials om het programma te leren kennen.

Start hier met deze online les van Adobe.

Of bekijk de video’s.

Benodigde Zip files

 

les 1

les 2

les 3

les 4

les 5

les 6

les 7

les 8

les 9

les 10

les 11

les 12